Udsolgt

Jatropha Flasketræ

Varen er ikke klar til salg !

33,50 DKK

Varenr.: 19438
Lagerstatus: Ikke på lager

Jatropha Flasketræ 

(Jatropha multifida)

 

2 frø

 

Kaktussernes vidunderlige verden består udelukkende af sukkulenter i mange usædvanlige former og synlig blomstermangfoldighed. Gennem deres legendariske beskedenhed er de overlevelseskunstnere i enhver vindueskarm. Spiringen lykkes let og hurtigt (5 dage til 5 uger).

 

Værd at vide:

Jatropha’en - i folkemunde også kaldet rababer fra Guatamala eller Jathropa-Coral træ - henregnes til familien af sukkulenter. Den palmeagtige busk udvikler en slank stamme og mange vifteformede og takkede blade. Fra stammen viser der sig mellem juli og september store røde blomster, der minder om et stykke koral. Jatropha’en minder bliver 1 til 2 meter høj og lader sig fint kultivere in potter eller krukker.

 

Oprindelse:

Jatropha multifida har sin oprindelse i de tropiske områder af Syd- og Mellemamerika og her overvejende i Mexico, Panama, Guatemala og Brasilien og der regnes den også som en populær prydplante.

 

Formering:

Såning / spiring af frøene er muligt hele året indendørs. Formering fra frø lykkes ret let og begyndende spiring følger efter 1 til 4 uger. De stor hårde frø slibes let med fint sandpapir og lægges i blød i rumvarmt vand i 36 timer. På den måde suger de sig selv fulde af vand og svulmer lidt op og dette resultere i en hurtigere spiring. Frøene sås i en dybde af 2 cm og med noget afstand i fugtig såjord eller sandholdig så kaktusjord. Ved en temperatur på mellem 20° til 25° C spirer de hurtigst.

 

Jord:

Egnet er en færdig kaktusjord. Planten kan også dyrkes som Hydrokultur.

 

Placering / lys:

Placeringen skal altid være lys og solrig.

 

Gødning, vanding og pleje:

Som sukkulent er vandbehovet begrænset og det rækker med en moderat vanding året igennem. Fra om foråret og frem til efteråret må planten med 4 ugers intervaller tildeles universal- eller krukkeplantegødning.

 

Overvintring:

Om vinteren skal temperaturen også være mindst 10° C. Står Jatropha’en nær en varmekilde anbefales det, at den af og til overbruses med en vandforstøver