Om os

Generelle oplysninger

Tropica-Scandi er et lille firma med en kæmpe forkærlighed for eksotiske frø og planter.

Vi har fået mulighed for at bringe noget, af den enorme mangfoldighed naturen frembringer, direkte hjem til dig, din vindueskarm og senere haven, vinterhaven, terrassen, altanen eller drivhuset - hvorend du har dine planter.

Webshoppen og varesortimentet er under konstant udvikling / forbedring, og vi kan derved også lave fejl.

Dette er naturligvis utilsigtet, men det kan ske, og vi håber på din forståelse herfor.

Finder du en fejl her i shoppen, må du meget gerne sende en mail med problemet / fejlen til: kontakt@tropica-scandi.dk

Finder du noget godt her i shoppen, vil vi blive meget glade, hvis du fortæller din familie og dine venner om det. På forhånd tusind tak.

Kig gerne rundt på siderne - lad dig inspirere og begejstre - og udsøg dig dine favoritter. Vi håber af hele hjertet, at du kan finde noget, der kan bidrage positivt til din hobby. Det vil glæde os meget. 

Udover ovenstående kan vi fortælle følgendeom os selv.

Vores holdninger

Det er vores holdning, at vi ikke kan redde verdenen. Dagligt bestræber vi os dog på, at yde vores lille bidrag til at vi kan beholde det vi har tilbage af jordkloden og, måske endda gøre den lidt bedre. Det gør vi ved at tage udgangspunkt i vores holdninger til forskellige udvalgte områder som f.eks.:

Kundeservice

Uagtet alle mulige etiske, lovgivningsmæssige forhold, skik og brug regler, kutymer m.fl. arbejder vi altid ud fra, at du som kunde skal blive glad for din hobby.

De fleste mennesker, når de bliver grebet af det at frembringe planter fra frø, oplevere en kæmpe glæde og begejstring.

Den glæde og begejstring vil vi gerne støtte. Det gør vi i form af hele tiden at udvikle og forbedre vores webshop, sortiment og vejledninger.

Vi besvarer alle mails, de fleste meget hurtigt og næsten samtidigt med de modtages - næsten alle er besvaret inden for maks 24 timer. Kun i meget få tilfælde tager det længere tid (det orienterer vi altid om), i fald vi selv er nødt til at undersøge noget eller indhente oplysninger fra tredjepart. Tilsvarende med telefonopkald. Tager vi ikke lige telefonen når du ringer, kan det være fordi vi taler med en anden kunde, eller er gået et sted hen hvor vi ikke kan sende andre. Vi ringe altid tilbage, hvis vi ikke tog telefonen da du ringede, og hvis vi samtidigt kan se dit nummer.

I alle pakker og breve vi afsender lægger vi vores indstiksbrev. Heraf fremgår blandt andet vores kontaktmail og telefonnummer.

Her i opfordre vi til, at du henvender dig, hvis det modtagne ikke svare til forventningeren. Du er også velkommen til at henvende dig, når du går igang med at bringe frøene til spiring eller i øvrigt tager de købte produkter i anvendelse, og i den anledning har spørgsmål. Kort sagt så hjælper vi gerne, men vi kan kun hjælpe, hvis vi bliver gjort opmærksomme på dit ønske herom.

Resultat af dette er, at vi i løbet af næsten 10 år kun har modtaget 2 pakker retur. 1 fordi vedkommende trodede der var bestilt planter, leverancen blev dog kun delvis leveret retur, så det var ikke så galt endda. Den anden pakke blev ikke afhentet, idet vedkommende fandt ud af, at der skulles betales lokal moms / told. Det er faktisk temmelig meget bedre end i "Løvens Hule".

Plast

Som det er oppe i tiden er vi bestemt enige i, at verdenen har et plastic problem. Derfor har vi fjernet al plast, hvor det er muligt i vores processer. Det er dog umuligt helt at undgå. F.eks. når vi sender vækstmedier, er vi nødt til at pakke dem ind så fugten ikke kan trænge ud og over i andre produkter. 

Til gengæld anvender vi aldrig skum-chip som kasse fyld eller plasttape. Vi anvender derfor generelt kun papirtape med naturgummi som klæbemiddel (kun når vi sender skrøbelige produkter taper vi en gang med "Fragile" tape, idet vi desværre ikke kan få papirtape med denne tekst påtrykt). 

Bobbelplast anvender vi lidt endnu da vi stadig har lidt på lager - det er dog i ekstremt få tilfælde - og kun til produkter der er ekstremt skrøbelige.

Bortskaffelse af plast på foreskriftsmæssig måde, f.eks. til genanvendelse, går vi meget ind for og vi er sikre på, at borskaffelse med omtanke og reduceret anvendelse er vejen frem. 

Emballage

Al vores emballage i form af kasser, bølgepap og fyldpapir i forskellige kvaliteter produceres af genanvendt pap og papir - ifløge vores leverandører af forsendelsesmaterialer. 

Den emballage som vi modtager vores varer i, genanvender vi til vores forsendelser, i det omfang det er muligt, og efter vi har fjernet eventuelle plastdele.

Resultat af vores indsats på områderne plast og genanvendelse af emballage har resulteret i, (og hold godt fast) at vi kun har 1 affaldssæk pr. måned i højsæonen til genbrugsstationen. Sækken tømmer vi i småt brændbart og bruger den et par gange mere. Det er lidt af en sport hos os, at få det til at lykkes.  

Flora og Fauna

Planter og dyr er vores har en meget stor plads i vores bevidsthed og hjerter. Derfor blev Tropica-Scandi i sin tid startet.

Om vores eksotiske frø:

Vores leverandør af frø har et meget højt etisk og moralsk niveau, og derfor tilbyder vi kun frø af arter, hvor indsamling af frø er tilladt. Der kan være frø af arter i vores sortiment, der er rødlistede. Rødlistede arter er nødvendigvis ikke truede af udryddelse. Det kan du læse meget mere om her: https://www.iucnredlist.org. Det er også sådan, at har vi frø af rødlistede arter der er truede, kommer disse frø fra Botaniske Haver i subtropiske og tropiske egne. 

Via vores Regnskovssæt (fås kun i webshoppen hos VerdensSkove) støtter vi organisationen VerdensSkove.

Om vores hjemlige flora og fauna:

Lad os sige det som det er. Frembingelse af fødevare til mennesker, ved hjælp af bl.a. kemikalier og kunstgødning, monokulturer og massedyrehold har de sidste mange årtier belastet vores natur voldsomt. Det står vist fast og vi vil her på ingen måde gøre det til en art religiøst tema.

Vi ser det mere som faktuelle kendskerninger. Insekterne mangler fødekilder til dem selv og deres afkom. Det resulterer i færre insekter, dels i antal pr. art og dels i antal arter. Derved reduceres fuglenes fødekilder og deres mulighed for at skaffe føde til fugleynglen.

Derfor er det os magt påliggende, at bidrage, med det vi formår, til at genetablere noget af det tabte. Derfor har vi påbegyndt vores projekt SundNatur® som vi har hel del planer med og som vi sætter igang lidt efter lidt. Princippet er enkelt. Sørg for friskt vand og fødekilder til de voksne og deres unger. Så vil man i løbet af 2 - 3 år se en kraftig stigning i fugle og insekter, der hvor man har sat gang i flora og faunaen.   

Mennesker der har særlige behov

Rundt omkring i verdenen er der nogle af os mennesker der har særlige behov. Dem vil vi også gerne støtte, og det gør vi i det omfang, det er muligt for os.  

Her har vi den holdning, at kan vi købe produkter (se f.eks. vores Kokos-produkter) under FairTrade konceptet foretrækker vi det. Ligeledes støtter vi også mennesker der arbejder på beskyttede værksteder (se f.eks. vores Plantepind af Egetræ).