Græskar - Waltham Butternut

Græskar - Waltham Butternut

35,00 DKK

Varenr.: 13815
Lagerstatus: På lager
stk.


Græskar - Waltham Butternut 

(Cucurbita moschata)


15 frø

 

Specialitet fra USA - melonsød



Værd at vide om græskar:

Den farverige verden af enårige, dekorative og til dels bizarre græskar spænder over spiselige sorter til sorter der kan males eller sorter der er egnet til "træskærer" arbejde i alle former og farver. Efter høst og tørring i efteråret er de holdbare i månedsvis. Græskar vokser let, hurtigt og så godt som i alle frugtbare jorde. Nogle sorter vokser krybende, andre sorter vokser som ranker på hegn, espalier eller anden “klatrevæg". De virker som tropiske grønne planter med changerende kulører og kunstfærdigt formede frugter. Mange sorter er egnet til brug i husholdningen, udtalt lækre og med minimalt arbejde ved tilberedningen.

Værd at vide om sorten:
Dette særligt lækre Butternut græskar fra USA besidder en udpræget sød-nøddeagtig aroma og har fast, orange frugtkød. Det er et ideelt græskar til suppet, til at stege på panden, til gryderetter eller at bage med fyld i ovnen. De pæreformede frugterne vokser meget ensartet og holder sig friske frem til foråret ved frostfri opbevaring.

Formering:
Frøene er langtidsholdbare og kan allerede fra marts/april forspires i potter i vindueskarmen. Så kun 1-2 frø i hver potte. Dæk frøene med 1 cm jord. Hold såjorden jævnt fugtig og varm (15º til 20º C). Frøene vil spire efter 3-12 dage. De unge planter kan omplantes til større potter efter 3-4 uger. Såning på friland bør tidligst ske fra midt i maj og til slut juni - en varm periode er at foretrække. De forkultiverede planter giver tidligere og flere frugter.

Placering / lys:
Græskar behøver en vokseplads der er lys og gerne med fuld sol.

Gødning, vanding og pleje:
Frugtbar og humusrig jord samt rigeligt med vand gør at planten hurtigt vokser til. Tilførsel af gødning fremmer denne tilvækst.

Høst:
Høsten finder sted fra oktober til november. Derefter må græskarerne udhærde. Høst ikke frugterne for tidligt, idet umodne frugter let kan rådne. Modne frugter er hårde og med gule stilke.

Hærdning:
Efter høsten skal græskaret tørre, luftigt og koldt (men frostfrit). Så hærder det gradvist op. De enkelte græskar bør ikke berøres gennem denne proces, da de derved kan fejle udhærdningen. Udhærdede flaskegræskar kan holde i mange år. Igennem årtier har der eksisteret ægte kunstværker heraf. Andre græskararter bliver malet, udskåret til Halloween eller alene anvendt til dekorative formål som de er.