Græskar - grøn Hokkaido

31,00 DKK

Varenr.: 13087
Lagerstatus: På lager
stk.



Græskar - Hokkaido (grønt)  

(Cucurbita maxima)


8 frø

 

Spiselig / fin nøddeagtig smag



Værd at vide om græskar:
Den farverige verden af enårige, dekorative og til dels bizarre græskar spænder over spiselige sorter til sorter der kan males eller sorter der er egnet til "træskærer" arbejde i alle former og farver. Efter høst og tørring i efteråret er de holdbare i månedsvis. Græskar vokser let, hurtigt og så godt som i alle frugtbare jorde. Nogle sorter vokser krybende, andre sorter vokser som ranker på hegn, espalier eller anden “klatrevæg". De virker som tropiske grønne planter med changerende kulører og kunstfærdigt formede frugter. Mange sorter er egnet til brug i husholdningen, udtalt lækre og med minimalt arbejde ved tilberedningen.

Værd at vide om sorten:
Hokkaido græskar stammer fra Japan og det er det sundeste af alle græskar. Denne sort udvikler grønne, ca. 1,5 kg tunge frugter med orange-gult frugtkød og en fremragende smag. De er meget rige på karotin, vitaminer og sporstoffer. Gennemsnitsdiameteren ligger på ca. 20 til 30 cm.

Formering:
Frøene er langtidsholdbare og kan allerede fra marts/april forspires i potter i vindueskarmen. Så kun 1-2 frø i hver potte. Dæk frøene med 1 cm jord. Hold såjorden jævnt fugtig og varm (15º til 20º C). Frøene vil spire efter 3-12 dage. De unge planter kan omplantes til større potter efter 3-4 uger. Såning på friland bør tidligst ske fra midt i maj og til slut juni - en varm periode er at foretrække. De forkultiverede planter giver tidligere og flere frugter.

Placering / lys:
Græskar behøver en vokseplads der er lys og gerne med fuld sol.

Gødning, vanding og pleje:
Frugtbar og humusrig jord samt rigeligt med vand gør at planten hurtigt vokser til. Tilførsel af gødning fremmer denne tilvækst.

Høst:
Høsten finder sted fra oktober til november. Derefter må græskarerne udhærde. Høst ikke frugterne for tidligt, idet umodne frugter let kan rådne. Modne frugter er hårde og med gule stilke.

Hærdning:
Efter høsten skal græskaret tørre, luftigt og koldt (men frostfrit). Så hærder det gradvist op. De enkelte græskar bør ikke berøres gennem denne proces, da de derved kan fejle udhærdningen. Udhærdede flaskegræskar kan holde i mange år. Igennem årtier har der eksisteret ægte kunstværker heraf. Andre græskararter bliver malet, udskåret til Halloween eller alene anvendt til dekorative formål som de er.